18. 12. 2020

Dodatne sprostitve omejitev do vključno 23. decembra 2020

 

Spoštovani,

 

skladno z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2020-01-3335/odlok-o-zacasni-prepovedi-ponujanja-in-prodajanja-blaga-in-storitev-potrosnikom-v-republiki-sloveniji) lahko z jutrišnjim dnem (19. december) določeni ponudniki znova pričnejo z obratovanjem. Sprostitev omejitev velja  do vključno 23. decembra.

Od 19. do vključno 23. decembra so skladno z odlokom na seznam izjem, za katere prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom ne velja, dodane: 

 • drevesnice in vrtnarije,
 • prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo tehnično blago,
 • storitve izdelave, montaže, popravil in vzdrževanja,
 • storitve nege hišnih ljubljenčkov,
 • individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve.

 

V Osrednjeslovenski regiji med izjeme, ki lahko ponujajo svoje storitve, sodijo tudi: 

 • prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo oblačila, tekstil in obutev, pri čemer pomerjanje oblačil in obutve ni dovoljeno,
 • specializirane prodajalne z otroškim programom,
 • knjigarne, papirnice, fotokopirnice, prodajalne z drobno galanterijo in darilnim programom,
 • storitve nepremičninskega posredovanja.

 

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom za zgoraj navedene izjeme je dovoljena le pod pogojem, da se zagotovi: 

 • minimalni možni stik s potrošniki v skladu s sprejetimi navodili NIJZ,
 • redno prezračevanje ali ustrezna ventilacija prostorov, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, in
 • razkuževanje rok za stranko pred vstopom in ob izstopu iz prostorov, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom.

 

Skladno z Odlokom in navedenimi izjemami pa še vedno velja omejitev glede števila obiskovalcev:

 • Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, se omeji na 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov. Če gre za odprto tržnico, se dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom omeji na 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko.

 

Ne pozabite prilagoditi tudi obvestil o največjem dovoljenem številu obiskovalcev v vaši poslovalnici.

Skladno z zahtevo odloka tudi družba BTC kot upravljavec nakupovalnega središča v objektih, kjer posluje večje število ponudnikov, izvaja spremembo pri vhodih in izhodih v skupne prostore in skrbi za ustrezne označbe glede omejitve števila oseb, kjer je to potrebno.

Prosimo vas, da za svojo panogo delovanja podrobno spremljate in preučite navodila s strani odgovornih strokovnih institucij. V primeru kakršnih koli vprašanj in morebitnih nejasnostih glede poslovanja, predlagamo, da pridobite njihovo mnenje.

V primeru, da boste poslovali z drugačnim delovnim časom, prosimo o tem obvestite svojega skrbnika in pošljite obvestilo na e-naslov: urednistvo@btc-city.com

Da bi kot upravitelj poslovnega objekta lahko pravočasno sprejeli in uvedli ustrezne preventivne ukrepe, vas prosimo, da v primeru okužbe katerega izmed vaših zaposlenih o tem nemudoma obvestite svojega skrbnika in pošljete sporočilo na e-naslov obvescanje@btc.si. Ob pojavu okužbe nemudoma  tudi poskrbite za takojšnjo ustrezno dezinfekcijo najetih poslovnih prostorov.

 

S spoštovanjem,

Miha Rakar

Direktor BTC City

Aktualna obvestila

01. 12. 2017

Obvestilo o uporabi eRačunov v poslovanju z družbo BTC

Z elektronskim poslovanjem želimo poenostaviti prejem... Več

30. 01. 2020

V veljavnost je stopil nov Pravilnik za poslovanje z vrednostnimi darilnimi boni BTC-CITY

S 1.1.2020 je stopil v veljavo Pravilnik za poslovanje... Več

20. 04. 2020

Rekonstrukcija krožišča na Ameriški ulici

Začasna prometna ureditev zaradi pričetka del v krožišču... Več

15. 05. 2020

Sprostitev omejevalnih ukrepov pri ponujanju in prodajanju blaga in storitev potrošnikom v RS

S ponedeljekom, 18.maja 2020, se sproščajo nekateri... Več

14. 10. 2020

OBVESTILO: Odpoved kampanje "Popustival"

Odpoved kampanje "Popustival" Več