12. 02. 2021

Sproščanje ukrepov s 15. 2. 2021

 

Spoštovani,

z novim odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS Sloveniji se s ponedeljkom, 15. 2. 2021 razširja nabor dejavnosti, ki jim bo znova dovoljeno obratovanje. Hkrati v določenih primerih še vedno velja pogoj, da zaposleni, ki izvajajo ponujanje in prodajanje blaga in storitev iz seznama izjem opravijo testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) po HAGT (hitri test) ali PCR metodi.

Glede sproščanja ukrepov in podrobnosti pogojev delovanja za posamezno panogo vas prosimo, da spremljate objave odlokov in skladno z zahtevami ustrezno postopate.

Vezano na napoved o obveznem testiranju zaposlenih smo v BTC City Ljubljana s pomočjo zunanjega izvajalca organizirali že dva termina izvedbe hitrih antigenskih testov. Naslednji termin bo v torek, 16. 2. 2021, med 7.00 in 9.00 ter med 12.00 in 14.00. Testiranja bodo potekala v zgornjem pritličju v Dvorani A (v bližini vhoda A7).

Rok za prijavo je najkasneje do ponedeljka, 15. 2. 2021. Za dogovor o rezervaciji termina se obrnite neposredno na izvajalca na elektronski naslov info@hemamed.si z naslednjimi podatki:

 • datum testiranja,
 • podjetje naročnika z davčno številko,
 • lokacija testiranja: Ljubljana,
 • ime in priimek testirane osebe,
 • datum rojstva testirane osebe,
 • naslov stalnega prebivališča testirane osebe,
 • GSM testirane osebe,
 • želena ura testiranja.

V kolikor želite podrobnejše informacije glede izvedbe samega testiranja lahko kontaktirate ga. Živo Kukman iz podjetja Hemamed d.o.o., ki je dosegljiva na tel.št.: 041/680-887.

Storitev je plačljiva in znaša 15 EUR na test. Račun vam bo posredovan po opravljeni storitvi, vsaka testirana oseba pa bo prejela tudi izvid testa.

 

Preventivni ukrepi

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom za ponudnike, navedene v odloku, je dovoljena le pod pogojem, da se zagotovi:

 • minimalni možni stik s potrošniki v skladu s sprejetimi navodili NIJZ,
 • redno prezračevanje ali ustrezna ventilacija prostorov, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, in
 • razkuževanje rok za stranko pred vstopom in ob izstopu iz prostorov, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom.

 

Skladno z Odlokom in navedenimi izjemami pa še vedno velja omejitev glede števila obiskovalcev: 

 • Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, se omeji na 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov. Če gre za odprto tržnico, se dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom omeji na 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko.

 

Ne pozabite prilagoditi tudi obvestil o največjem dovoljenem številu obiskovalcev v vaši poslovalnici.

Skladno z zahtevo odlokov v veljavi tudi družba BTC kot upravljavec nakupovalnega središča v objektih, kjer posluje večje število ponudnikov, še vedno izvaja spremenjen režim pri vhodih in izhodih v skupne prostore in skrbi za ustrezne označbe glede omejitve števila oseb, kjer je to potrebno.

Veseli smo, da epidemiološka situacija zopet dopušča poslovanje večjega števila ponudnikov. Verjamemo, da lahko s skupnim preventivnim delovanjem prispevamo k dodatnemu izboljšanju situacije in s tem omogočimo poslovanje tudi ostalim ponudnikom.

Za morebitna dodatna vprašanja smo vam na razpolago na e-naslovu: obvescanje@btc.si.

 

Z lepimi pozdravi,

Miha Rakar

Direktor BTC City

Aktualna obvestila

01. 12. 2017

Obvestilo o uporabi eRačunov v poslovanju z družbo BTC

Z elektronskim poslovanjem želimo poenostaviti prejem... Več

30. 01. 2020

V veljavnost je stopil nov Pravilnik za poslovanje z vrednostnimi darilnimi boni BTC-CITY

S 1.1.2020 je stopil v veljavo Pravilnik za poslovanje... Več

20. 04. 2020

Rekonstrukcija krožišča na Ameriški ulici

Začasna prometna ureditev zaradi pričetka del v krožišču... Več

15. 05. 2020

Sprostitev omejevalnih ukrepov pri ponujanju in prodajanju blaga in storitev potrošnikom v RS

S ponedeljekom, 18.maja 2020, se sproščajo nekateri... Več

14. 10. 2020

OBVESTILO: Odpoved kampanje "Popustival"

Odpoved kampanje "Popustival" Več